Kalamon oliivit (1000g)

Svarta kalamon-oliver i saltlake

1890

Kilon jättipakkaus todelliselle oliivien ystävälle! Nämä oliivit poimitaan kypsänä käsin, jotta niiden mehukkuus säilyy. Ei siis koneellisesti, kuten tavallista. Keräilijät kulkevat oliivitarhassa pienet korit vyötäröllään ja nappaavat oliivit puista hellästi ja yksitellen!

Kuvaus

Kalamon on maailman tunnetuin oliivilajike. Sen tummat oliivit ovat maultaan mausteisen mietoja, niissä on pehmeä rakenne ja täyteläinen aromi. Nämä oliivit ovat vielä siitäkin erityisiä, että ne ovat kypsyneet kuukausia maitohappokäymisen avulla eikä niitä ole lainkaan pastöroitu. Tällöin oliivin maku säilyy vahvempana ja siinä on runsaasti polyfenoleita, antioksidantteja ja hivenaineita! Et varmaan arvannut, että oliivi voisi olla terveystuote! Juuri tällä tavalla kreetalaiset ja muidenkin alueiden oliivinviljelijät valmistavat kotona itselleen oliiveja.

Valmistaja

Kontodimaksen perhe, Artan alue


Artan alue sijaitsee Joonianmeren rannalla Kreikan länsiosassa. Alue tunnetaan oliivimaailmassa arvostetun Artan konservolia-lajikkeen kotina. Kontodimaksen perhe on jo usean sukupolven ajan tuottanut perinteisin reseptein oliiveja. Heille on tärkeää saada valmistettua oliivit niin, että niissä on tallella samat hyvät ominaisuudet kuin esiäitienkin aikana ilman lisä- ja säilöntäaineita, luonnon omin keinoin. Heidän oliivisäilykkeidensä päälajike on alueen oma konservolia. Kontodimaksen perheelle on tärkeää myös hoitaa oliivitarhoja mahdollisimman ekologisesti ja kestävästi. Lapset, vaikka vielä koululaisia, ovat jo mukana perheen yritystoiminnassa. Perheen oliivit ovat voittaneet lukuisia palkintoja kansainvälisesti.

Ainesosat / Ingredienser

Mustia kalamon-oliiveja, viinietikkaa, vettä, extra virgin-oliiviöljyä, merisuolaa, sitruunaa, oreganoa.

Säilytä kuivassa ja viileässä. Kaada avattuun purkkiin ohut kerros oliiviöljyä tai säilytä jääkaapissa.

Oliivit on valmistettu luonnollisella käymisprosessilla. Ei sisällä säilöntäaineita eikä lisäaineita.

Svarta kalamon-oliver, vinäger, vatten, extra jungfruolivolja, havssalt, citron, oregano.

Förvaras i torrt och svalt. Häll ett tunt lager olivolja i den öppnade burken eller förvara i kylen.

Oliverna tillverkas genom en naturlig jäsningsprocess. Innehåller inte konserveringsmedel eller tillsatser.

Ravintoarvot / Näringsinnehåll 100 g

Energiaa/Energi 1234 kJ/ 295 Kcal. Rasvaa/Fett 30,34 g, josta tyydyttyneitä/varav mättade 3,48 g. Hiilihydraatteja/Kolhydrater 1,95 g, josta sokereita/varav socker < 0,5 g. Proteiineja/Proteiner 2,08 g. Suolaa/Salt 2,69 g.