Sfakialainen ohrakorppu 'Kaukalo' (500g)

Kretensiskt kornbröd

580

Sfakialaisia revittyjä ja juuren leivottuja ohrakorppuja Ntourountoksen pienleipomosta Hora Sfakionin rantakylästä eteläiseltä Kreetalta. Kreetalaiset rantakylät ovat ainakin kaksi vuosituhatta leiponeet tämänkaltaisia ohrakorppuja myytäväksi ohikulkeville laivoille laivakorpuiksi.


Välimeren alueen armeijat ovat marssineet korppujen voimalla jo roomalaisajoista lähtien. Sinäkin voit tehdä ohrakorpuista maistuvan välipalan näin: Kasta korppu veteen, nosta lautaselle ja kaada päälle reilusti oliiviöljyä. Pinoa päälle pilkottua kypsää tomaattia niin paljon kuin mahtuu. Murenna huipuksi vähän fetajuustoa ja ripottele oreganoa. Ole hyvä!

Valmistaja

Ntourountoksen pienleipomo, Kreeta

Ainesosat / Ingredienser

Vehnäjauho, kokojyväohrajauho 19 %, taikinajuuri (vesi ja vehnäjauho), oliiviöljy, suola, hiiva, ohramaltaat, vesi.

Saattaa sisältää jäämiä muista viljoista, gluteenista, munasta, seesamista, maidosta (laktoosi), pähkinöistä ja soijasta.

Säilytä valolta suojassa ja viileässä (max. +25 C°).

Käsin tehty.

Tillverkad av vetemjöl, fullkornskornmjöl 19%, degrot (vatten och vetemjöl), olivolja, salt, jäst, kornmalt, vatten.

Kan innehålla spår av andra spannmål, gluten, ägg, sesam, mjölk (laktos), nötter och soja.

Förvara på en mörk och sval plats (max. +25 C°).

Handgjorda.

Ravintoarvot / Näringsinnehåll 100 g

Energia/Energi 381 Kcal/1594kJ. Rasvaa/Fett 5,3 g, josta tyydyttyneitä/varav mättade 1,9 g. Suolaa/Salt 1,5 g. Hiilihydraatteja/Kolhydrater 66 g, josta sokereita/varav socker 3,6 g. Ravintokuituja/Kostfiber 10 g. Proteinia /Proteiner 12 g.