USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Valitsin oman oliivipuuni oliiviöljyn toimitustavaksi noudon Kreetalta, mutta en pääsekään noutamaan öljyäni! Voinko vaihtaa toimitustavan?

Omiin oliivipuihin sisältyvän oliiviöljyn toimitustavan voi vaihtaa aina ennen syyskuun loppua, sillä oliiviöljyt lähetetään Kreetalta joka vuosi loka-marraskuussa. Otathan yhteyttä Merja Tuominen-Gialitakiin toimitustavan vaihtamiseksi.

Milloin voin vierailla oman oliivipuuni luona?

Voit vierailla oman oliivipuusi luona koska vain, mutta otathan meihin ensin yhteyttä sopiaksesi vierailuajan. Näin ehdimme ilmoittaa kreetalaiselle oliivitarhurille tulostasi!

Oman oliivipuuni tilaus meni läpi onnistuneesti, mutta en saanut sähköpostiini nimikkopuutodistusta ja kuvaa puusta! Mikä neuvoksi?

Omaan oliivipuuhun sisältyvä nimikkopuutodistus sekä kuva puusta lähetetään sinulle automaattisesti sähköpostiin maksettuasi tilauksesi. Tarkistathan vielä sähköpostisi roskapostin, sillä tietyt sähköpostipalvelut saattavat tulkita automaattisesti lähetetyn viestin roskapostiksi. Mikäli sähköpostia ei vieläkään löydy, olethan meihin yhteydessä.

Miten varhaisen sadon oliiviöljy eroaa tavallisesta oliiviöljystä?

Tavalliseen oliiviöljyyn käytettävät oliivit korjataan myöhemmin kuin varhaisen sadon oliiviöljyyn käytettävät oliivit, koska oliivimarjat ovat tuolloin kookkaampia. Aikaisempi korjuuajankohta antaa kuitenkin oliiveille paremman maun, tuoreemman värin ja suuremmat terveyshyödyt. Tavallinen oliiviöljy on myös useimmiten sekoitus eli blendi eri satojen oliiveja, kun taas varhaisen sadon oliiviöljy tuotetaan juuri oikealla hetkellä korjatuista saman sadon oliiveista.

Voinko käyttää oliiviöljyä paistamiseen?

Todellakin! Myytti oliiviöljyn kelvottomuudesta paistorasvana on syntynyt Suomessa vuosien varrella, sillä tänne pohjoiseen perinteisesti myytävät huonolaatuiset oliiviöljyt eivät sovellukaan paistamiseen. Välimeren maissa, joissa huonolaatuisten oliiviöljyjen sijaan ostetaan vain korkealaatuisia oliiviöljyjä, on tilanne aivan toinen. Siellä oliiviöljy on käytännössä ainoa paistorasva ja Välimeren keittiöiden perusta!