Juustopallerot

Voit valmistaa itse valkoista tuorejuustoa helposti, tarvitset vain

  • 500 g valutettua kreikkalaista jogurttia ja
  • yhden sitruunan mehun

Ainekset

500 g valutettua kreikkalaista jogurttia

yhden sitruunan mehu

tuoretta oliiviöljyä

2 maustetta, esim. paprika- tai pippurisekoitus sekä yrttisekoitus (kuivia yrttejä!)

Tee näin:

1

Sekoita vastapuristamasi mehu jugurttiin ja laita se valumaan. Tarvitset juustoharsoa, suurehkon siivilän ja sen alle sopivan kulhon sekä kelmua.

2

Laita siivilä kulhon päälle ja harso siivilään. Kaada jogurtti siivilään ja peitä pinta kelmulla. Nosta harson liepeet massan päälle ja vie koko komeus jääkaappiin puoleksi vuorokaudeksi. Tarkista massan kiinteys ja lisää vielä kevyt paino, esim. 200-300 g painava astia, purkki tms. juustomassan päälle vielä 6-8 tunniksi. Massan tulisi olla kiinteämpää kuin videollamme näkyvä.

3

Tässä vaiheessa tarvitset

  • tuoretta oliiviöljyä
  • lasipurkin
  • 2 maustetta, esim. paprika- tai pippurisekoitus sekä yrttisekoitus (kuivia yrttejä!)
  • 2 syvää lautasta/kulho
  • pihdit/ruokalusikka
  • leivinpaperia
4

Hera on nyt valunut kulhoon ja massa alkaa olla sopivan kiinteää. Poista kelmu ja harso ja käännä massa vaikkapa lautaselle tai kulhoon.

5

Kaada mauste- ja yrttisekoitukset kumpikin omalle lautaselleen. Öljyä kätesi ja pyöritä massasta pieniä pallosia ja laita ne leivinpaperille odottamaan. Voit kierittää osan palleroista punaisessa pippuri-paprikasekoituksessa, osan vihertävissä yrteissä (kuten timjami, oregano, minttu) ja jättää osan valkoisiksi. Nostele nämä pihdeillä vuorotellen lasipurkkiin ja peitä oliiviöljyllä.

6

Pallerot sopivat salaattiin, voit nostaa niitä leivän päälle, tarjota grilliruuan lisäkkeenä tai juustotarjottimella. Eikä öljykään mene hukkaan, se on vahvasti marinoitunut ja voit käyttää sen salaatinkastikkeisiin, marinadeihin, ruuanvalmistukseen, dippikastikkeena…!

Kalí sas óreksi! Hyvää ruokahalua!
Annoksia

2-4 annosta

Valmistusaika

20 tuntia