Oliivisuklaamousse

oliivisuklaamousse

Reseptinkin voi saada lahjaksi. Tämä on juuri sellainen. Olen saanut sen lahjana 11.09.2001 ruokatoimittaja Maarit Cederbergiltä! En muista reseptin koskaan päässeen silloisen ravintola Knossoksen ruokalistalle. Nyt kaivoin sen aarteena esille ja sille on tässä arvoisensa paikka!

Tästä tulee noin 10 pientä annosta, puolikkaan mokkakupin makupala!

Ainekset

200 g tummaa suklaata

0,5 dl tuoretta oliiviöljyä (EVOa)

1 dl tummaa ruokosokeria

4 keltuaista

4 valkuaista

0,5 dl tuoretta silputtua minttua

100 g valkosuklaata (valkoiseen sulkaan)

Tee näin:

Oliivisuklaamousse
1

Sulata tumma suklaa vesihauteessa.

2

Vaahdota sokeri ja keltuaiset.

3

Vaahdota valkuainen ja silppua minttu.

4

Sekoita puolet öljystä suklaaseen, lisää se keltuaisvaahtoon mintun kanssa.

5

Lisää loput öljystä.

6

Kääntele valkuaisvaahto vatkaamatta seokseen.

7

Nostele annosmaljoihin, mokkakuppeihin tai ouzolaseihin ja laita maljaan pieni mintunoksa.

  • Jos haluat maljaan valkoisen sulan, katso alempaa sen valmistaminen
8

Anna jähmettyä kylmässä, mieluiten yön yli.


Valkoinen höyhen/sulka: Tarvitset uuden kamman, leivinpaperia ja valkoista suklaata
1

Sulata valkosuklaata pala/annos.

2

Levitä sulaa massaa muutaman sentin pituinen juova leivinpaperille.

3

Ota uusi kampa, arvioi missä kulkee sulan ruoti eli 'kynä' ja vedä sen molemmin puolin sulan höydyt.

4

Aseta paperi kaarevalle alustalle ja anna kuivua.

5

Irrota kuivunut suklaasulka ja aseta se maljaan.

Anna sulan kuivua kaarevaksi. Minun sulkani muistuttavat kyllä enemmän kalanruotoa kuin sulkaa...
Annoksia

4-10 annosta

Valmistusaika

20 minuuttia