Pesto kotimaisittain

Pesto on helppo ja maistuva lisuke, jonka voit valmistaa myös kotimaisista lehtivihanneksista.
Tarjoa dippinä vihanneksille tai levitä paahdetulle leivänpalalle.
Ainekset
useammanlaista vihreää lehtivihannesta, kuten lehtisalaattia, persiljaa, tilliä, pinaattia, mangoldia, lehtikaalia, pari punajuuren lehteä, basilikaa.
1-2 valkosipulin kynttä
kuorittuja manteleita tms. (auringonkukansiemeniä, pinjansiemeniä)
juustoraastetta (sellaista, jossa on vahva juuston maku)
suolaa
mustapippuria
tuoretta oliiviöljyä
Tee näin:
Pane tehosekoittimeen lehtivihannekset revittyinä. Hieman märät lehdet hienontuvat helpommin.
Lisää 1-2 valkosipulin kynttä, kuorittuja manteleita (tai auringonkukansiemeniä, pinjansiemeniä) kourallinen ja sekoita.
Lisää tuoretta oliiviöljyä, jotta saat tahnasta juoksevaa ja lisää myös juustoraaste.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Annoksia
2-4 annosta
Valmistusaika
10 minuuttia