Pesto kotimaisittain

Pesto on helppo ja maistuva lisuke, jonka voit valmistaa myös kotimaisista lehtivihanneksista.

Tarjoa dippinä vihanneksille tai levitä paahdetulle leivänpalalle.

Ainekset

useammanlaista vihreää lehtivihannesta, kuten lehtisalaattia, persiljaa, tilliä, pinaattia, mangoldia, lehtikaalia, pari punajuuren lehteä, basilikaa.

1-2 valkosipulin kynttä

kuorittuja manteleita tms. (auringonkukansiemeniä, pinjansiemeniä)

juustoraastetta (sellaista, jossa on vahva juuston maku)

suolaa

mustapippuria

tuoretta oliiviöljyä

Tee näin:

1

Pane tehosekoittimeen lehtivihannekset revittyinä. Hieman märät lehdet hienontuvat helpommin.

2

Lisää 1-2 valkosipulin kynttä, kuorittuja manteleita (tai auringonkukansiemeniä, pinjansiemeniä) kourallinen ja sekoita.

3

Lisää tuoretta oliiviöljyä, jotta saat tahnasta juoksevaa ja lisää myös juustoraaste.

4

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Annoksia

2-4 annosta

Valmistusaika

10 minuuttia