Punajuurihummus

Valmistan tämän värikkään hummuksen useimmiten kikherneistä, jotka ostan kaupasta kypsäksi keitettynä. Mutta jos minulla on aikaa, liotan kikherneet yön yli ja keitän ison määrän kypsäksi seuraavana päivänä. Ylimääräiset pakastan; sitten on mistä ottaa.

Tämä kelpaa pääruuan viereen perunoiden, riisin, pastan tms. sijaan. Punajuurihummus tykkää kavereerata paistetun kalan kanssa, se tykkää saada vierelleen valkoista fetaa, mozzarellaa tai kypsien juustojen paloja, se sopii leivän päälle levitteeksi ja sellaisenaan tuhdiksi välipalaksi.

Ainekset

n. 300g kypsiä kikherneitä

n. ½ dl kikherneiden lientä

2 kypsäksi keitettyä punajuurta

2 rkl tahínia eli seesamtahnaa

1 tl hunajaa

suolaa

3-4 rkl tuoretta oliiviöljyä

Tee näin:

1

Kaikki aineet tehosekoittimeen ja se surraamaan. Jos liian tahmeaa eikä sekoitin oikein pyöri, laimennetaan joko kikherneiden liemellä tai keitinvedellä tai vedellä. Öljy tuo kauniin kiillon ja toimii säilytysaineena, vaikka ei tämän menekki ole koskaan ollut ongelma. Hunaja pehmentää makuja ja punajuuri tuo ihanan syvän värin.

2

Päälle ripottelin vihreitä pistaaseja ja manteleita, jotka rikoin sekä rosmariinia. Seesaminsiemenet sopisivat myös.

Annoksia

4 annosta

Valmistusaika

10 minuuttia