Vihreä risotto

Tähän helppoon risottoon voit käyttää kaikkea sitä vihreää mitä puutarhasta tai vihannestiskiltä loppukesästä löydät: pinaattia, mangoldia, lehtikaalia, revonhäntää, persiljaa, tilliä, paksoita tms.
Ainekset
1-2 keltasipulia
tuoretta oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
persiljaa tai tilliä
suolaa
pippuria
100 g tai enemmän pinaattia tai muita lehtivihanneksia omaan makuun sopivasti
Tee näin:
Valmista risotto ihan tavalliseen tapaan, aloita sipulin ja riisin kuullottamisella oliiviöljyssä, lisää riisin tarvitsema neste vähitellen useammassa erässä ja hämmennä aika ajoin.
Kun riisi puolipehmeää, lisää silputut vihreät, piparminttua, sekoittele, lisää suolaa ja pippuroi.
Lautaselle lisäkkeenä esim. vaaleaa juustoa tai fetaa, risoton pinnalle lusikallinen tai kaksi mausteöljyä: minttu-persilja-oliiviöljy-suola. Myös sitruunamehu sopii viimeistelemään risoton.
Silputut vihreät on juuri lisätty risottoon.
Annoksia
3-4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia