Vihreä risotto

Tähän helppoon risottoon voit käyttää kaikkea sitä vihreää mitä puutarhasta tai vihannestiskiltä loppukesästä löydät: pinaattia, mangoldia, lehtikaalia, revonhäntää, persiljaa, tilliä, paksoita tms.

Ainekset

1-2 keltasipulia

tuoretta oliiviöljyä

3 dl risottoriisiä

persiljaa tai tilliä

suolaa

pippuria

100 g tai enemmän pinaattia tai muita lehtivihanneksia omaan makuun sopivasti

Tee näin:

1

Valmista risotto ihan tavalliseen tapaan, aloita sipulin ja riisin kuullottamisella oliiviöljyssä, lisää riisin tarvitsema neste vähitellen useammassa erässä ja hämmennä aika ajoin.

2

Kun riisi puolipehmeää, lisää silputut vihreät, piparminttua, sekoittele, lisää suolaa ja pippuroi.

3

Lautaselle lisäkkeenä esim. vaaleaa juustoa tai fetaa, risoton pinnalle lusikallinen tai kaksi mausteöljyä: minttu-persilja-oliiviöljy-suola. Myös sitruunamehu sopii viimeistelemään risoton.

Silputut vihreät on juuri lisätty risottoon.

Annoksia

3-4 annosta

Valmistusaika

30 minuuttia